Oktoberske aktivnosti

Ob mesecu Požarne varnosti smo pripravili tudi letos aktivnosti, ki potekajo skozi cel mesec in teh je bilo toliko, da smo jih združili v en prispevek!


Najprej smo pripravili za naše najmlajše dan odprtih vrat. V četrtek 12. oktobra so nas v dopoldanskih urah obiskali otroci iz vrtca Apače, kjer so jim naši gasilci Dušan, Jaka, Herman in Stanko prikazali opremo, gasilska vozila, kako deluje sirena in še kaj bi se našlo. V zahvalo za naš trud in predstavitev, so nam otroci podarili sliko gasilske cisterne, ki je s ponosom objavljena na oglasni deski v gasilskem domu.


V petek je bila v organizaciji OGP Apače vsakoletna obnovitvena vaja IDA (uporabnikov dihalnih aparatov). Na vaji je sodelovalo 16 uporabnikov dihalnih aparatov od skupno 22 gasilcev, katerim je bila namensko pripravljena vaja v kletnih prostorih stare osnovne šole.

Vzporedno je potekala vaja GZ Gornja Radgona, na lokaciji Doma Upokojencev v Gornji Radgoni. Udeležila sta se tudi dva naša gasilca Ivek in Sašo z cisterno.


Sobota je bila namenjena za ogled naravnih vodnih zajetij, hidrantnega omrežja in ogled delavnic TAPETNIŠTVA IVANEK s.p za vajo OGP Apače, ki bo 20. oktobra.


15. oktobra v nedeljo smo imeli gasilsko tekmovanje za prehodni pokal OGP Apače. Tekmovanja so se udeležila vsa društva v občini Apače, torej 6 članskih in ena ekipa članic. Tekmovali so v mokri vaji s podaljšanjem C voda in metu torbice. Zmaga je tokrat pripadala domačim gasilcem, ki so prejeli poleg pokala tudi prehodnega, katerega si bomo lastili do naslednjega leta.

Omenimo naj še, da nam je Suzana DOKL, sicer članica OZ RK Gornja Radgona podarila vratno opornico, ki je še do sedaj nismo imeli v nahrbniku za prvo pomoč.


V dopoldanskem času so člani PGD Apače sodelovali pri vaji evakuaciji šole


Kot zadnjo aktivnost v mesecu požarne varnost, se je 20.oktobra izvedla taktična vaja OGP Apače na objektih TAPETNIŠTVA IVANEK. Podjetje letos posluje okroglih 30 let, zato so to vajo na njihovem objektu, z veseljem sprejeli. Sodelovala so vsa domača društva (Podgorje, Žiberci, Žepovci, Lešane, Lutverci in Apače ter enota iz Gornje Radgone), s skupno enajstimi gasilskimi vozili, vozilo ZD iz Gornje Radgone ter vozilo policije. Skupno je torej bilo 53 gasilcev in ekipa območnega združenja RK Gornja Radgona ter ekipa NMP ZD Gornja Radgona, ki sta poskrbeli za oskrbo in prevoz poškodovanih oseb.

Gasilci in ostali udeleženci vaje so prikazali taktično postopanje v primeru požara notranjih prostorih delavnice. Prikazani so bili postopki reševanja ponesrečenih oseb iz objekta, branjenja in gašenja požara.

Še enkrat gre zahvala podjetju Tapetništvo IVANEK, da so nam omogočili taktično vajo na njihovem objektu in za pogostitev po končani vaji ter vsem, ki so kakorkoli pomagali pri organizaciji vaje.

You may also like...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.