Dan odprtih vrat….

Na lepo prvoaprilsko pozno popoldne smo pripravili za najmlajše dan odprtih vrat in vpis mladine v naše vrste. S tem smo želeli in jim tudi prikazali skozi otroške oči, kaj je gasilec, kaj je njegovo delo in seveda najzanimivejši prikaz opreme in vozil. Pričelo se je seveda z prikazom gasilskega doma, osebne zaščitne opreme ter vozil za kar sta poskrbela Dušan in Stanko, po končanem ogledu pa smo se skupaj odpravili še ven, kjer so jim pionirji prikazali obe tekmovalni vaji s katerimi se soočajo na tekmovanjih in kjer so potem tudi sami s pomočjo mentorjev in ostalih pionirjev se preskusili v prenosu vode in zbijanju tarče. Navdušenja in nasmejanih obrazov seveda ni manjkalo, kakor tudi ne mokrih oblačil.

Člani so jim pokazali vajo v spajanju sesalnega voda, nad katero so bili izredno navdušeni zaradi izredne hitrosti izvedbe vaje. Nadaljevali so z preizkušanjem nekaterih vrst gasilnih aparatov, gašenja oz. uporabo ročnika za peno ter za konec še prikaz delovanja topa na avtocisterni, kjer pa navdušenja res ni manjkalo.

Po končanem prikazu smo se jim toplo zahvalili za obisk in staršem za njihov čas, da so nas obiskali. Seveda ni manjkala majhna pogostitev, kjer so nam vsi obljubili, da se bodo priključili gasilskim vrstam, kar je bilo za nas izredno lepo darilo.


Zahvala Tanji za idejo in organizacijo


 

You may also like...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.