Požarna nevarnost v naravnem okolju

Uprava za zaščito in reševanje je od včeraj naprej na območju celotne države razglasila veliko požarno nevarnost naravnega okolja. Prepovedano je kuriti in požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih.

V času razglašene velike požarne ogroženosti bosta policija in pristojni inšpektorat izvajala tudi poostren nadzor. Veliko požarno ogroženost naravnega okolja je uprava za zaščito in reševanje že minuli konec tedna razglasila za območje več primorskih občin, od včerajšnjega dne dalje pa na območju celotne države. Razglas velja za območja brez snežne odeje.

Prepovedano kuriti

V naravnem okolju je tako od danes naprej poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.

V času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja bosta Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in policija izvajala poostren nadzor.

Gasilci so sicer v zadnjem tednu po vsej državi večkrat dnevno posredovali zaradi požarov v naravnem okolju.

You may also like...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.