1. gasilski tabor PGD Apače

Pred koncem počitnic smo se v našem društvu odločili, da pripravimo tridnevno druženje mladine. Po pogovoru z mentorji in starši smo se odločili, da bi se naj pričel v petek popoldne 23. avgusta pa vse do nedelje popoldan 25. avgusta. Otroci so bili nad idejo navdušeni in polni pričakovanj. Izvedli smo ga pri gasilskem domu, kjer je bilo poskrbljeno za higieno, izobraževanje in kuhinjo saj smo tako koristno uporabili prostore gasilskega doma.
V petek smo se zbrali in si v šotoru uredili ležalnike in spalne vreče. To je bilo za otroke presenečenje saj so do zadnjega dneva mislili, da bomo preživeli noč v gasilskem domu.

Presenečenje jim je bilo zelo všeč in za nas je bila to še posebna dogodivščina.
Organizirali smo tudi predavanje za pridobitev BRONASTE ZNAČKE. Predavanje je izvajal DUŠAN RAKAR. Po predavanju, kateremu so z veseljem prisluhnili so imeli otroci čas za igro na prostem.

Obiskala jih je tudi naša članica SUZANA DOKL. Predstavila nam je PRVO POMOČ. Otroci so bili zelo motivirani in polni vprašanj. Preizkusili so se tudi v nudenju prve pomoči. Na taboru smo imeli tudi dežurne, kjer so se sami določili in so tako pomagali pri pripravi in pospravljanju obrokov. Pred spanjem smo imeli še zabavo z plesom in petjem.

V soboto smo se po zajtrku odpravili v Bioterme Mala Nedelja. Tam smo imeli tudi kosilo, katerega smo se ZELO najedli in uživali vse do popoldneva. Med vračanjem domov smo se ustavili še na našem slastnem sladoledu v Apačah.

Pri gasilskem domu smo se igrali razne športne igre ( med dvema ognjema, odbojko, nogomet). Za večerjo smo si spekli palačinke in imeli ples ter karaoke. Po napornem dnevu polnem doživetij smo se odpravili spat in to kljub vremensko izredno zanimivi noči, katero so vsi kar lepo prespali – na srečo je bila utrujenost močnejša 🙂

In tako je prišlo nedeljsko jutro. Pred nami je bil to zadnji dan druženja. Pred zajtrkom smo imeli urejanje ležišč in jutranjo telovadbo tako kot tudi dan prej. Po končani telovadbi smo se igrali še zabavne igre in se nato odpravili na zajtrk.
Ob desetih je sledil pisni izpit za bronasto značko, katerega pa so VSI OTROCI USPEŠNO OPRAVILI. 🙂

Na svoj rezultat so bili ponosni in tudi mi mentorji ter predavatelj. Sledile so športne igre, ples ob glasbi in na koncu za popestritev še škropljenje z vodo.

In tako so se naši trije dnevi prehitro iztekli. Imeli smo se fantastično, zabavno, poučno, skratka uživali smo v objemu narave. Na taboru smo si obljubili, da naslednje leto ponovimo, ter na željo otrok podaljšamo na en teden. 😮

Obiskala nas je tudi novinarka ga. Lidija Cer Magdič iz radia Murski val, ki nam je pripravila zanimiv prispevek

In tako smo pričakali starše…. 🙂

Najlepše se zahvaljujemo otrokom za prisotnost, staršem za zaupanje in ostalim članom društva za nesebično pomoč pri izvedbi tabora.

You may also like...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.